Tvrtki Komunalac predano na upravljanje reciklažno dvorište u Mikluševcima

Datum objave: 17.10.2017.

Tvrtka Komunalac d.o.o. od srpnja ove godine pruža javnu uslugu sakupljanja, odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada na području Općine Tompojevci u okviru Ugovora o koncesiji potpisanog između Općine Tompojevci i tvrtke Komunalac na period od 5 godina. Predmetna javna usluga obuhvaća naselja Berak, Bokšić, Čakovci, Mikluševci i Tompojevci.

U okviru javne usluge, Komunalcu je povjereno i upravljanje recklažnim dvorištem Općine Tompojevci, izgrađenom u naselju Mikluševci. Reciklažno dvorište namijenjeno je odvojenom sakupljanju preko 40 vrsti problematičnog otpada iz domaćinstva gdje građani općine Tompojevci mogu besplatno zbrinuti svoj otpad.

Reciklažno dvorište u Mikluševcima svečano je pušteno u rad 16. listopada 2017. godine, a tom događaju nazočili su načelnik Općine Tompojevci Zdravko Zvonarić, saborski zastupnik Tomislav Panenić, predstojnik ureda župana Vukovarsko-srijemske županije Marinko Beljo, direktor Komunalca Igor Štrangarević te brojni mještani općine Tompojevci.

Ovaj događaj svečano su upriličila i djeca izvodeći igrokaz, a ubacujući razne vrste otpada u za to namijenjene spremnike postali su prvi korisnici reciklažnog dvorišta.

Direktor Komunalca i načelnik Općine Tompojevci izrazili su zadovoljstvo zajedničkom suradnjom na poslovima gospodarenja otpadom, a brojni prisutni mještani svojim dolaskom dali su podršku i iskazali pozitivan stav prema još jednom uspješno realiziranom projektu Općine Tompojevci.