Tržnica u Borovu naselju iznova otvara vrata za prodaju voća, povrća, ribe, mlijeka i mliječnih proizvoda

Datum objave: 09.04.2020.

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH, o posebnom načinu rada za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 tržnica u Borovu naselju od petka, 10. travnja 2020. godine ponovno otvara vrata za prodaju voća, povrća, ribe, mlijeka i mliječnih proizvoda.

Radno vrijeme tržnice je od ponedjeljka do subote, u vremenu od 8 do 13 sati.

Iznimno, radi povećanje potražnje ovog tjedna, tržnica će u petak 10.04.2020. godine raditi u produženom vremenu od 8 do 16h.

Tvrtka Komunalac d.o.o. Vukovar osigurala je rad tržnice sukladno svim propisanim mjerama i najvišim standardima zaštite. Međutim, samo zajedničkim snagama možemo zaustaviti širenje virusa, stoga Vas molimo za pojačani oprez i pažnju prilikom kupovine. Stoga Vas pozivamo na pridržavanje uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite o provođenju općih pravila o higijeni te strogoj mjeri socijalnog distanciranja.

Odlukom je propisani razmak od 3 do 5 metara između prodavača međusobno te prodavača i kupaca, te kupaca međusobno. Slijedom, na tržnici u isto vrijeme može boraviti maksimalno 12 posjetitelja, radi čega je moguće povremeno stvaranje gužvi, stoga Vam unaprijed zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju te pridržavanju propisanih mjera.

Posebno apeliramo da osobe koje spadaju u rizične skupine ne obavljaju kupnju na tržnici samostalno, a kako se ne bi izlagali nepotrebnome riziku. Predlažemo da kupnju za te skupine obave njihovi bližnji ili volonteri Crvenoga križa.

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar objavilo je sljedeću uputu: „Svoje potrebe stariji sugrađani mogu prijaviti putem telefona 099-833-4019 od ponedjeljka do petka od 8.00 do 14.00 sati. Molimo sve sugrađane da SOS telefon koriste isključivo starije osobe i osobe slabijeg imuniteta koji su sami i nemaju pomoć od obitelji ili druge osobe. Napominjemo da će djelatnici i volonteri koji će pružati dostavu potrebnih lijekova i proizvoda za održavanje zdravlja te nužnih namirnica biti propisno označeni oznakama Hrvatskog Crvenog križa.

Objavu u cijelosti možete pronaći na poveznici: CKVukovar

Zahvaljujemo na promišljenoj i sigurnoj kupnji,

Vaš Komunalac d.o.o. Vukovar