Predstavljena ulaganja od 20 milijuna kuna, za ljepši i bolji Vukovar

Datum objave: 08.12.2019.

Na parkingu nekadašnjeg hotela Dunav u Vukovaru, tvrtka Komunalac d.o.o. je predstavila ulaganja u vlastitu dugotrajnu imovinu.

Naime, s ciljem unapređenje kvalitete usluge te podizanja konkurentnosti u prethodnom petogodišnjem periodu tvrtka je uz potporu Grada Vukovara provela investicijski ciklus ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna. Veći dio tih sredstava, čak 17 milijuna uloženo je u obnavljanje i modernizaciju voznog parka, a s ciljem smanjenja operativnih troškova i emisije CO2.

Predstavljena su kupljena teška i laka komunalna teretna vozila, strojevi za asfaltiranje, bageri i drugi radni i građevinski strojevi kao i priključna vozila. Pažnju naših sugrađana privukli su i strojevi za hortikulturno uređenje, kao i vrlo aktualna oprema zimske službe. Predmetom nabave bila su i izložena osobna vozila, a pokazano je i mobilno reciklažno dvorište.

Investicije su pomogli Grad Vukovar, Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, potporama ukupnog iznosa 5.004.879,75 kn.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava prilikom smotre opreme naglasio je kako je riječ o vrlo dobro ustrojenoj tvrtki s modernom opremom te rukovodstvom koje ima viziju i ispravan pristup poslu. „S ponosom i zadovoljstvom smo prošetali i pogledali mehanizaciju s kojom raspolaže ova gradska tvrtka, s operativom koja je stvorena tijekom posljednjih 5 godina“ rekao je prvi čovjek grada i naglasio da bi svaka tvrtka bila ponosna na ovakav vozni park.

„Od navedenih 20 milijuna kuna samo je tijekom 2019. godine uloženo 6 milijuna“ dodao je ovom prilikom direktor Komunalca d.o.o. Igor Štrangarević i naglasio da tvrtka danas raspolaže s ukupno 70 radnih strojeva

Smotri su nazočili i najmlađi Vukovarci, budućnost našeg grada. Mališani dječjih vrtića su uz pomoć svojih teta i djelatnika tvrtke Komunalac radoznalo razgledavali izložena vozila i opremu.