Održana pokazna vježba evakuacije i spašavanja

Datum objave: 27.04.2021.

U susret Svjetskom danu zaštite zdravlja i sigurnosti na radu, koji se obilježava 28. travnja na lokaciji sjedišta tvrtke održali smo demonstraciju evakuacije i spašavanja. Dijelom je to naših poslovnih nastojanja, kontinuiranog ulaganja u unapređivanje sigurnosti djelatnika, ali i svih naših sugrađana.

Vježbu smo održali u suradnji sa Javnom vatrogasnom postrojbom Vukovar te Županijskim centrom 112 - RCZ Služba civilne zaštite Vukovar, čijim djelatnicima i ovim putem zahvaljujemo na hitroj i profesionalnoj reakciji.

"Temeljem odredbi Zakona o zaštiti na radu svaki poslodavac dužan je periodično provoditi praktične vježbe evakuacije i spašavanja, dok istovremeno također postupamo i sukladno zahtjevima norme ISO 45001 - sustav upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu. Ovom vježbom htjeli smo povezati zakonske obaveze, te pokazati našu spremnost prema Planu vježbe evakuacije i spašavanja definiranim sukladno ISO 45001 normi." rekao je podvodom događaja Igor Štrangarević, direktor tvrtke.

Vježbom je simuliran požar na vozilu u dvorištu sjedišta Komunalca Vukovar. Inicijalnom gašenju prvotno je pristupio djelatnik Komunalca dok je paralelno alarmiran Županijski centar 112, uz evakuaciju svih osoba koje su se u tom trenutku zatekle u prostorijama sjedišta tvrtke. Na poziv su se odazvali djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Vukovar, koji su svoju zadaću obavili u iznimno kratkom vremenskom roku. Nakon sanacije požarišta, djelatnici tvrtke Komunalac pristupili su i vježbi rukovanja aparatom za gašenje požara te inicijalnom gašenju, čime su pokazali vještine savladavaja postavljenih izazova - da im nije strano uhvatiti se u koštac sa vatrenom stihijom.

U vježbi su sudjelovali i pratili reakcije svojih službi Vatrogasni zapovjednik Vukovarsko-srijemske županije i zapovjednik JVP-a Vukovar Zdenko Jukić, pomoćnik zapovjednika JVP Vukovar Dario Dejanović, Voditelj službe RCZ Područnog ureda CZ Osijek - Službe CZ Vukovar Stjepan Draganić, Referent za zaštitu na radu, protupožarnu i civilnu zaštitu Grada Vukovara Kresimir Čulo, te djelatnici tvrtke Komunalac d.o.o Vukovar.

Svim sudionicima čestitamo na žurnom i profesionalnom pristupu te demonstraciji mirnoće i snalažljivosti u kriznim situacijama.

Vaš Komunalac d.o.o Vukovar