Održana je svečana smotra zimske službe i izvlačenje dobitnika nagradne igre "STIŽE ZIMA SIGURNOST ŽELIMO SVIMA" 2018. godine

Datum objave: 16.11.2018.

Smotrom zimske službe održanom na parkiralištu hotela Dunav u Vukovaru dana 15. studenog 2018. g., djelatnici Komunalaca poslagali su vozila i mehanizaciju kako bi pokazali da su spremni za održavanje prohodnosti cesta i nogostupa u zimskim uvjetima.

Uz domaćina, direktora tvrtke Komunalac, Igora Štrangarevića i tehničkog direktora Marka Mlakića, smotri su prisustvovali zamjenik gradonačelnika g. Marijan Pavliček i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša g. Dražen Čulig, te mališani iz Dječjeg vrtića 1, u pratnji svojih teta i ravnateljice vrtića gđe. Kulić.

Zimska služba Komunalca u pripravnosti je od 15. studenog 2018. do 15. travnja 2019. godine, 24 - sata dnevno. Radovi Zimske službe izvode se prema utvrđenom Planu rada zimske službe, a podrazumijevaju četiri stupnja pripravnosti i dvije razine prednosti. Tijekom zimskog razdoblja održavaju se nerazvrstane ceste, trgovi, parkirališta, nogostupi i ostale javne površine na području Grada. Najprije se čiste glavni prometni pravci i prometnice oko objekata javnog interesa, poput bolnice te pristupi i nogostupi takvim objektima, a potom slijede ostale sporedne ulice, sve sukladno Planu rada zimske službe.

Tvrtka Komunalac će također čistiti parkirališta kojima upravlja, dok je obveza građana i vlasnika objekata da sami očistite parkirališta, nogostupe i prilaze svojih objekata.

Apeliramo na vlasnike vozila da za vrijeme padalina ne ostavljaju svoja vozila na prometnicama!

Zamjenik gradonačelnika g. Pavliček i pročelnik g. Čulig izrazili su zadovoljstvo viđenim, istaknuvši da su uvjereni da će Komunalac i ove godine besprijekorno održavati prohodnost cesta i nogostupa radi sigurnosti građana grada Vukovara.

Tvrtka Komunalac svake godine ususret pokretanju zimske službe organizira i nagradnu igru pod nazivom „Stiže zima, sigurnost želimo svima“. Igra se organizira u svrhu edukacije građana o njihovim obvezama tijekom zimskog perioda i zimskih uvjeta na cesti. Tako je u sklopu smotre, održano i izvlačenje dobitnika nagradne igre.

Zamjenik gradonačelnika g. Pavliček izvukao je dobitnika 1. nagrade, freze za snijeg, a nju je osvojila gđa. Ivana Arambašić iz Vukovara.

G. Damira Dudaša, sretnog dobitnika 2. nagrade, godišnje komercijalne parking karte za zonu 2 u Vukovaru, izvukao je g. Čulig.

3. nagradu poklon bon u vrijednosti od 500,00 kn za lance za automobilske gume osvojio je g. Dražen Čulig, također iz Vukovara, a njega je izvukao direktor tvrtke Komunalac g. Štrangarević.