KOMUNALAC d.o.o. U POSJETI UČENIKA 1. RAZREDA

Datum objave: 09.09.2022.

Nova školska godina oduvijek je bilo razdoblje koje prvašići nestrpljivo očekuju, jer ih čekaju nove do sada nepoznate avanture. Za nas je to razdoblje za edukaciju naših najmlađih.

UČI BRINUTI O OKOLIŠU, MISLI NA BUDUĆNOST je slogan po kojem ih želimo učiti o važnosti odvajanja otpada.

Za početak ove školske godine, tvrtka Komunalac, podijelila je učenicima 1. razreda osnovnih škola na području grada Vukovara, prikladne školske materijale koji su ujedno ekološki i edukacijski.

Zajedno s pročelnikom Dimićem iz Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara, posjetili smo učenike 1.a i 1b. razreda OŠ Antuna Bauera.

Uz školski pribor (pernicu i šiljilo u obliku spremnika za otpad) i platnenu torbu za preobuku ili sportsku opremu, napravljene od ekološkog materijala, djeci je podijeljen i edukativni letak s prigodnom igricom. Na letku je opisano što je otpad, te kako se isti odlaže, a u igrici je cilj pridružiti spremniku otpad koji se odlaže u taj spremnik.

Prilikom posjeta djeca su također odgovarala i na brojna pitanja te ih ovim putem želimo pohvaliti jer su pokazali zavidno znanje kako o otpadu tako i o njegovom odvajanju!