Izvršena smotra zimske službe

Datum objave: 22.11.2019.

Danas je na parkiralištu bivšeg hotela Dunav u Vukovaru održana je svečana smotra zimske službe tvrtke Komunalac d.o.o. čime je javnosti predstavljena spremnost iste za nadolazeću sezonu na vukovarskim prometnicama.

Uz domaćine, nazočili su i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, zamjenici Marijan Pavliček i Ivana Mujkić sa suradnicima. Smotru su također posjetili mališani dječjih vrtića grada Vukovara koji su uz pomoć svojih teta i djelatnika tvrtke Komunalac radoznalo ulazila u izložena vozila.

Pripravnost 24 sata dnevno

Tim povodom predstavljeno je 14 vozila i radnih strojeva kojima će se u zimskom razdoblju održavati više od 200 km cesta na području grada Vukovara, ali i okolnih mjesta Sotina i Lipovače.

Zimska služba tvrtke Komunalac u pripravnosti je od 15. studenog tekuće godine do 15. travnja sljedeće godine, 24 sata dnevno.

Gradonačelnik Grada Vukovara ovom prilikom istaknuo je govoreći o Komunalcu, kako je riječ o dobro ustrojenoj tvrtki s modernom opremom te rukovodstvom koje ima viziju i ispravan pristup poslu. „Kao što vidimo, zimska služba spremnija je nego ikad. S ponosom i zadovoljstvom smo prošetali parkiralištem hotela Dunav i pogledali mehanizaciju s kojom raspolaže gradska tvrtka Komunalac s operativom koja je stvorena tijekom posljednjih 5 godina“ kazao je Penava predstavnicima medija.

Direktor Komunalca d.o.o. Igor Štrangarević istaknuo je spremnih 14 vozila s 200 tona soli na skladištu te 50 djelatnika na terenu i 50 onih koji prate vozila tijekom ophodnje. „Kao i svake godine za vrijeme trajanja zimske sezone postoje 2 prioriteta. Prvenstveno se čiste prometnice na kojim prometuju autobusi te pristupi svim javnim objektima kao što su škole, bolnice, vjerski objekti, državne i lokalne institucije, a zatim sve ostale lokalne nerazvrstane prometnice“ rekao je direktor.

Ove godine zimska služba bogatija je i za dva vozila opremljena silosnim posipačem i ralicom u čiju nabavu je uloženo 600.000kn, od čega je grad Vukovar posredstvom Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara osigurao iznos od 400.000kn.

Vozila parkirana na cesti onemogućuju čišćenje

Iz tvrtke Komunalac ovim putem mole građane da u vrijeme snježnih padalina ne ostavljaju svoja vozila parkirana na prometnicama i nogostupima jer dovode u neposrednu opasnost sebe i svoje sugrađane, te otežavaju rad zimske službe.

Sve informacije o radu i angažmanu zimske službe možete dobiti na broj telefona: 0916223262, a putem priloženih dokumenata možete preuzeti plan rada zimske službe kao i rute.

Vaš Komunalac Vukovar