Direktor Komunalca uručio je nagradu dobitniku nagradnog natječaja „Za najbolju zelenu knjižnicu“

Datum objave: 10.05.2017.

Nastavljajući provedbu zajedničkih aktivnosti na širenju svijesti o održivom razvoju, korisnosti pravilnog gospodarenja otpadom i nužnosti zaštite okoliša, Komunalac d.o.o. sudjelovao je u provedbi nagradnog natječaja „Za najbolju zelenu knjižnicu“ u organizaciji knjižnice Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Nagradni natječaj u kojem su mogle sudjelovati sve knjižnice dostavljajući svoje „zelene“ projekte trajao je od 15. ožujka do 15. travnja 2017. godine, a nakon obrade ispunjenih anketa i dodijeljenih ocjena povjerenstva za provedbu nagradnog natječaja, prvo mjesto na natječaju za najbolju zelenu knjižnicu pripalo je OŠ kralja Tomislava iz Našica, za što je nagrađena odlaskom u Europski parlament u Bruxellesu za dvije osobe. Za osvojeno drugo mjesto osječkoj OŠ “August Šenoa” pripada prijenosno računalo, a knjižnici Gimnazije Nova Gradiška tablet računalo za treće mjesto. Na predmetnom natječaju sudjelovala je i gradska knjižnica Vukovar.

Nagrade su dodijeljene 08. svibnja u sklopu Europskog EFOS tjedna na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a direktor Komunalca Igor Štrangarević je ispred tvrtke Komunalac d.o.o. uručio je jednu od nagrada.

Nakon dodjele nagrada održana je promocija „zelene“ slikovnice za djecu i odrasle „Anđeo slomljenih krila“ auotrice prof. dr. sc. Antoanete Klobučar i ilustratora doc. dr. sc. Gorana Kujundžića koja daje snažnu poruku o važnosti zaštite okoliša svim generacijama, a učenici 4. razreda Osnovne škole Vijenac iz Osijeka pripremili su i igrokaz na temu iz slikovnice. Predmetna slikovnica naći će put i do vukovarskih obrazovnih institucija kako bi se snažna poruka o važnosti očuvanja prirode i okoliša prenijela i na područje grada Vukovara.

Predmetni natječaj za najbolju zelenu knjižnicu posvećen je tragično i prerano preminuloj Andreji Pejaković, magistri informatologije, koja je bila glavni inicijator suradnje Komunalca i EFOS-a na provedbi zajedničkih aktivnosti s ciljem poticanja ekološkog poslovanja i održivog razvoja društva.