Tvrtka Komunalac najmlađima donirala računala

Datum objave: 06.06.2017.

Tvrtka Komunalac zna kako ponovna upotreba otpada može doprinijeti i podizanju kvalitete odgojno-obrazovnih procesa. S tom namjerom, tvrtka Komunalac gradskim obrazovnim institucijama donira 10 računala namijenjenih potrebama djece, učenika i odgajatelja.

Donirana računala su se do nedavno koristila u tvrtki Komunalac, no obzirom da je tvrtka zbog svojih potreba morala nabavljati nova računala, stara, ali i dalje upotrebljiva računala odlučili su donirati obrazovnim institucijama u gradu Vukovaru. Proteklog tjedna dio računala doniran je Učeničkom domu u Vukovaru, dok se preostali dio donirao vrtićima na području grada.

Donacija starih računala dio je strategije gradske tvrtke Komunalac na poticanju ponovne upotrebe stvari i predmeta te provedbi aktivnosti koje imaju značajan utjecaj u pogledu sprječavanja nastanka otpada i doprinosa u zaštiti okoliša.

Gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo što ovom gestom tvrtka Komunalac pomaže našim najmlađima u omogućavanju prostora za istraživanje i razvoj, stjecanje novih iskustava, pronalaženje vlastitih puteva razmišljanja, igre i učenja kroz igru, sudjelovanje u različitim projektima te na neki način unaprijediti kvalitetu boravka i življenja djece unutar ovakvih institucija. „Ponovna upotreba otpada ujedno je glavna odredba nacionalnog Plana gospodarenja otpadom, a tvrtka Komunalac vlastitim primjerom pokazuje aktivno djelovanje na provedbi predmetnog Plana, te se nadam da će i ostale gradske i druge tvrtke slijediti primjer tvrtke Komunalac i tako dati svoj doprinos u provedbi Plana u gradu Vukovaru“, zaključio je Gradonačelnik.