Svečana smotra zimske službe i izvlačenje dobitnika nagradne igre "Stiže zima, sigurnost želimo svima"

Datum objave: 15.11.2017.

Smotrom zimske službe održanom na parkiralištu hotela Dunav u Vukovaru dana 15. studenog 2017. g., djelatnici Komunalaca poslagali su vozila i mehanizaciju kako bi pokazali da su spremni za održavanje prohodnosti cesta i nogostupa u zimskim uvjetima.

Uz domaćina, direktora tvrtke Komunalac, Igora Štrangarevića i tehničkog direktora Marka Mlakića, smotri su prisustvovali zamjenici gradonačelnika g. Marijan Pavliček i gđa. Ivana Mujkić, te mališani iz Dječjeg vrtića 1 u pratnji svojih teta.

Trenutno je na raspolaganju 14 vozila kojima će Komunalac čistiti više od 100 ulica u Gradu Vukovaru dužine preko 200 km kao i prigradska naselja Sotin i Lipovaču. A direktor Komunalca istaknuo je da je na skladištu pohranjeno 150 t soli, što će biti dostatno do kraja ove godine, te ovisno o potrebama nabavljati će se još.

Zimska služba Komunalca u pripravnosti je od 15. studenog 2017. do 15. travnja 2018. godine, 24 - sata dnevno. Radovi Zimske službe izvode se prema utvrđenom Planu rada zimske službe, a podrazumijevaju dva stupnja pripravnosti i dvije razine prednosti. Tijekom zimskog razdoblja održavaju se nerazvrstane ceste, trgovi, parkirališta, nogostupi i ostale javne površine na području Grada. Najprije se čiste glavni prometni pravci i prometnice oko objekata javnog interesa, poput bolnice te pristupi i nogostupi takvim objektima, a potom slijede sporedne ulice i na kraju ulice 3. kategorije, sve sukladno Planu rada zimske službe.

Tvrtka Komunalac će također čistiti parkirališta kojima upravlja, dok je obveza građana i vlasnika objekata da sami očistite parkirališta, nogostupe i prilaze svojih objekata.

Zamjenici gradonačelnika g. Pavliček gđa. Mujkić izrazili su zadovoljstvo viđenim, istaknuvši da su uvjereni da će Komunalac i ove godine besprijekorno održavati prohodnost cesta i nogostupa radi sigurnosti građana grada Vukovara.

Tvrtka Komunalac svake godine ususret pokretanju zimske službe organizira i nagradnu igru pod nazivom „Stiže zima, sigurnost želimo svima“. Igra se organizira u svrhu edukacije građana o njihovim obvezama tijekom zimskog perioda i zimskih uvjeta na cesti. Tako je u sklopu smotre, održano i izvlačenje dobitnika nagradne igre.

Zamjenik gradonačelnika g. Pavliček izvukao je dobitnika prve nagrade, poklon bona u vrijednosti od 2.500,00 kn za 4 zimske gume, a nju je osvojio Miloš Panić iz Vukovara.

Milana Hovančeka sretnog dobitnika druge nagrade poklon bona u vrijednosti od 1.300,00 kn za 2 zimske gume izvukla je gđa. Mujkić.

Treću nagradu poklon bon u vrijednosti od 500,00 kn za lance za zimske gume osvojio je g. Božo Pinjuh također iz Vukovara, a njega je izvukao direktor tvrtke Komunalac g. Štrangarević.