Komunalcu još jedna koncesija za sakupljanje otpada

Datum objave: 17.07.2017.

Nakon što je početkom svibnja ove godine Komunalac d.o.o. preuzeo poslove obavljanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Općine Bogdanovci, početkom srpnja ove godine Komunalac d.o.o. dobio je još jednu koncesiju za sakupljanje otpada izvan područja Grada Vukovara.

Nakon provedenog javnog natječaja za davanje koncesije za pružanje javne usluge prikupljanja komunalnog otpada na području Općine Tompojevci, tvrtka Komunalac d.o.o. izabrana je kao najpovoljniji ponuditelj na predmetnom natječaju te je tako početkom srpnja postala koncesionar za obavljanje javne usluge sakupljanja otpada na području Općine Tompojevci. Koncesija Komunalcu dodijeljena je na period od 5 godina, a Komunalac će sukladno ugovoru obavljati poslove sakupljanja komunalnog otpada za područja naselja Tompojevci, Mikluševci, Čakovci, Berak i Bokšić.

Potpisivanje ugovora o koncesiji obilježeno je obilaskom načelnika Općine Tompojevci Zdravka Zvonarića, predsjednika općinskog Vijeća Dubravka Martića, saborskog zastupnika Tomislava Panenića te predstavnika općinskih mjesnih odbora, koji su u pratnji direktora Komunalca Igora Štrangarevića posjetili igraonicu u naselju Bokšić, gdje je s najmlađim stanovnicima Općine održana prva edukativna radionica o gospodarenju otpadom. Djeci je tom prigodom tvrtka Komunalac d.o.o. darovala komposter s ciljem kompostiranja biootpada te primjerke eko-slikovnica „Anđeo slomljenih krila“ čemu su se djeca posebno obradovala.

Također, posjetilo se reciklažno dvorište Općine Tompojevci u Mikluševci čije je puštanje u rad predviđeno na jesen, a istim će upravljati tvrtka Komunalac d.o.o.

Dobivanje dvije koncesije za sakupljanje otpada u vrlo kratkom vremenu veliki su uspjeh za tvrtku Komunalac, što će, osim dodatnih prihoda, tvrtki značiti i brže ostvarenje zacrtanih ciljeva u vidu realizacije VU-ECO projekta u sklopu kojeg je planirana i izgradnja reciklažnog centra, a koji će uz veće količine sakupljenog otpada imati i bolju isplativost.